iletişim formu
Çıkış
Ad Soyad :
E-Posta :
Telefon :
Konu :
Mesaj :
  • 02  30 tasarruf
  • 03 yazı

KOMBİ ve PETEK TEMİZLİĞİ

KOMBİ VE PETEK TEMİZLİĞİ 

Kalorifer tesisatındaki suyun sıkça değiştirilmesi gerekmemektedir. Bu işlemi çok sık yapmak sistemde daha fazla korozyona neden olacağından zararlıda olabilmektedir. Çünkü primer devredeki su, herhangi bir kaçak olmadığı sürece aylarca eksilmez. Bu suda çözünmüş olarak bulunan gazların bir kısmı (Nitrojen ve özellikle Oksijen) zamanla sudan ayrılır ve otomatik purjör tarafından sistemden uzaklaştırılır, oksijenin bir kısmıda metal oksitler oluşturarak metal aksama bağlanır. Sistemin en önemli parçalarından biri olan ve genellikle demirden yapılmış olan peteklerin korozyona uğramasının yani paslanmasının en büyük nedenlerinden birisi suda çözünmüş olarak bulunan oksijendir. Kalorifer  sisteminin suyunun çok sık değiştirilmesi sisteme taze oksijenli su verilmesi anlamına gelmektedir. Fakat şu durum da göz ardı edilmemelidir ki, özellikle yeni tesisatlarda, bazı kalitesiz peteklerin içinde bulunan yağ kalıntıları sistemin kullanılmaya başlamasıyla birlikte sisteme yayılmakta ve kombide bulunan özellikle kauçuktan yapılmış aksama büyük zararlar vermektedir. Bu komponentler suda bulunan yağı absorbe ederek deformasyona uğramaktadırlar. Özellikle yeni tesisatlarda sistem, bir - iki hafta kullanıldıktan sonra kalorifer sisteminin suyunun değiştirilmesi oldukça fayu dalı olabilmektedir.

TESİSAT VE PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR

 

Kalorifer radyatör yada diğer adıyla petek temizliği siz ne diyorsanız.... Bu Temizlikler  3 yılda bir yapılması gereken temizliktir. Kışa girmeden bütün müşterilerimize yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Temizlik işlemi makine ve radyatör temizleme kimyasalı ile birlikte yapılmaktadır. Makineyi tesisatınıza bağlayıp 45 dakika kimyasal ile suyu devir dayim yaptırıyoruz. Tesisatınızın ve Radyatörlerinizin içerisindeki bütün su taşları kireçler peteğinizin tıkanmasına yol açan diğer yabancı maddeler sökülmüş oluyor. Temizlik işlemi bittikten sonra tesisatınızın su ile durulama işlemi yapılır. Bu işlemden sonra isteyen müşterilerimize radyatör ve kombiniz için geliştirilmiş koruma kimyasalı ısıtma sisteminizin içerisine ilave edilip kombiniz 10 dakika gibi bir kısa süre çalıştırılır. Kombi su ayarı ve peteklerin havası alındıktan sonra ısıtma sisteminiz kışa hazır bir şekilde bekletilir.

Tesisat Temizliği  yapmaktaki amaç tesisatın içerisindeki kireç ve tortuyu kimyasal ilaç kullanarak dışarıya çıkartmaktır. Fakat akıl almaz derecede tesisat temizleme yöntemleri ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri müşterinin evine servis elemanları giriyor ve kalorifer tesisatının içerisindeki kirli suyu boşaltıyor. Buraya kadar herşey normal fakat tesisatın içerisine temizleme kimyasalı adı verilen bir sıvı atılıyor  ve tesisat kapatılıp çıkılıyor. Sizce içeriye atılan kimyasal peteklerinizin içerisinde temizlik yapabilir mi ? Bizce yapmaz neden mi ? Temizlik yapsa bile içerde ilaç kireci pası sökecek, peki bu sökülen tortular nereye gidecek uçacak değilya . İlaçlama yapıldıktan 30 - 45 dakika sonra pislikler dışarıya alınmazsa yine peteklerin dibine çökecek  ve ısı probleminiz tekrarlayacak. Ayrıca temizleme kimyasalı asit özelliğine sahip bir yapıdadır. Tesisatın içerisinde bir saatten fazla durduğunda içerde kireçle karşılaştığı noktada tepkime başlayacak ve gaz  çıkaracaktır. Bizde Petek temizliği yapıyoruz ilacın 100 mililitresi içerde kaldığında biz gittikten  1 saat sonra kombinin basıncı yükselir ve emniyet ventilinden su atmaya başlar.

Etiket : Konya Petek Temizleme, Konyada Petek Temizliği, Petek Temizleme Fiyatı, Selçuklu Petek Temizleme,